Skydd mot dataförluster

Undvik allvarliga problem för dig och din verksamhet

Skydd mot dataförluster 1 - INVID Gruppen

Information som förlorar sitt värde

Att råka ut för dataförlust kan skapa allvarliga problem för dig och din verksamhet.

Om du förlorar filer och viktiga data innebär det att du förlorar värdefull tid och pengar för att återställa informationen. Dataförlust innebär att du tappar data genom exempelvis ransomware eller att du av misstag raderar den.

Om företagsinformation hamnar i fel händer riskerar den förlora sitt värde eftersom någon annan har fått tag på affärskritisk information.

Klassificering och sårbarhet

Men hur skyddar du dig mot dataförlust? Det finns mängder av saker du kan göra. Ett sätt är att ha tydliga riktlinjer och policys för hur du jobbar med säkerhet, där det finns definierat hur informationen ska hanteras.

Men det du kan göra för att skydda din information är en klassificering av den, vilket innebär att informationen klassas på olika sätt för att du ska veta hur den ska skyddas beroende på vilken typ av information det är.

Klassningen i sin tur avgör alltså hur sårbar du är för dataförlust. Kunduppgifter eller personuppgifter är exempel på information som absolut inte får komma ut.

Per definition innebär det att klassningen är en typ av riskbedömning - det vill säga, vad händer om du förlorar just den här datan?

Skydd mot dataförluster 2 - INVID Gruppen

Minimera dataförlust

Utifrån sårbarhetsscanningar kan vi hjälpa dig att definiera de åtgärder som krävs för att skydda din data på bästa sätt för att minimera ransomware som sedan kan leda till dataförlust.

Den data du har är det viktigaste du har, låt den vara säker och gör det du kan för att skydda den, idag. Vi hjälper dig!

Skydd mot dataförluster 3 - INVID Gruppen

Kontakta oss om du behöver hjälp med skydd mot dataförluster!

Vetton Gramozo

Småland

Vetton Gramozi

Teamledare, IT- och informationssäkerhet, Enterprise IT

+46 (0)36-440 54 23

E-post

Jan Lilljegren (1)

Göteborg

Jan Lilljegren

Plats- och Försäljningschef

+46 (0)70-328 95 98

E-post

Hans Skoglund

Stockholm

Hans Skoglund

VD och verksamhetsutveckling

+46 (0)8-506 003 15

E-post

Vill du veta mer om vad vi gör och vad som är på gång?

Skriv upp dig här för något, eller några, av våra nyhetsbrev, så får du ta del av nyheter, tips och trix och inbjudningar.