Firefly Bild Med En Effektfull Himmel Med Former Av Ai Och Moln Och Framtid 63933 (1)

Två snabba tips inom Microsoft

2024-06-13

JAG SOM SKRIVER

Jag heter Harry Schedrin och är licensrådgivare för Microsoft 365. Jag har en bred erfarenhet och en passion för kundservice och hjälper dig och ditt företag när det gäller Microsoft 365-licenser.

Harry Schedrin Circle

1. Förbättra din säkerhet med Microsoft Defender och multifaktorautentisering (MFA):

Microsoft Defender är en omfattande säkerhetslösning som skyddar din IT-miljö mot skadlig programvara, virus och andra säkerhetshot. Kombinera detta med MFA, en säkerhetsmetod som kräver flera verifieringsmetoder för att bekräfta användarens identitet, för att skapa ett starkt försvar mot cyberattacker.

Om ni har Microsoft 365 Business Basic eller Business Standard, kan det ur ett säkerhetsperspektiv vara väldigt klokt att uppgradera till Microsoft Business Premium, då denna plan ger er tillgång till betydligt bättre säkerhetsfunktioner.

För er som har Microsoft 365 E3, kan det av samma anledningar vara mycket klokt att uppgradera till Microsoft 365 E5.

Är din säkerhet värd 3,50 kr/dag?

Fördelar ni erhåller genom Microsoft 365 Business Premium är:

  • Avancerat skydd mot cyberhot för datorer, telefoner och surfplattor
  • Avancerat skydd för e-post och office-dokument
  • Datakryptering, känslighetsetiketter och dataskyddsförlust
  • Intune, vilket möjliggör en automatiserad process för att konfigurera enheter, tillåta eller neka användaråtkomst, distribuera programvara och hantera enhetens livscykel
  • Azure Information Protection, vilket möjliggör automatisk klassificering av e-post, skydd av företagets konfidentiella filer, hjälp att förhindra obehörig modifiering, lagring och distribution av affärskritiska data, och att uppfylla dataskydds- och efterlevnadsstandarder

Ovanstående fördelar ingår i Microsoft Business Premium och merkostnaden för den förhöjda säkerheten är endast 3,50 kr/användare/dag jämfört med om ni har en Microsoft Business Standard licens.

Länkar om du vill läsa mer om Defender och MFA:

2. Utforska AI-funktioner du redan har tillgång till i Microsoft 365

Microsoft 365 innehåller flera AI-drivna funktioner som kan hjälpa dig att bli mer produktiv i ditt dagliga arbete. Till exempel kan du använda ”Redigerare” (Editor) i Word för att förbättra din text. PowerPoint kan med hjälp av AI skapa designförslag genom funktionen ”Designer”, och Outlook kan sortera dina e-postmeddelanden automatiskt med hjälp av ”Prioriterad Inkorg” (Focused Inbox).

Det finns självklart mycket mer att utforska inom AI och då särskilt med Microsoft Copilot för M365. Med Copilot erhåller ni:

  • Produktivitetsökning, genom att Copilot integreras med M365-appar som Outlook, Word, Excel och Powerpoint vilket möjliggör effektivare arbetsflöden och därigenom tidsbesparingar.
  • En intelligent assistent, som använder AI för att ge förslag och automatisera uppgifter, vilket hjälper användare att snabbt skapa innehåll och analysera data
  • Anpassningsbarhet, Copilot erbjuder anpassningsbara verktyg och inställningar som kan skräddarsys för att passa olika arbetsstilar och branschspecifika behov.

FLER KUNSKAPSARTIKLAR

2024-06-13

2024 Work Trend Index Annual Report är här

Microsoft och LinkedIn producerar en årlig rapport som innehåller en hel del intressant fakta. Mycket handlar, såklart, om AI i årets rapport.
2022-08-25

Digitala transformationsprojekt och nyupptäckta odlingar!

Träffa Pierre Lundgren, en spetskonsult som verkligen brinner för att odla kunders tillväxtmål via digitala transformationsprojekt, plus egenodlade grönsaker på fritiden.
2022-08-08

Raka puckar och spindeln i nätet

Passa på att bekanta dig med John Groth. En rutinerad och uppskattad Servicedeskmedarbetare som även gillar det där med spännande resor till båda heta och kyliga arenor.
2022-05-30

Receptet på en rutinerad och jordnära verksamhetskonsult

Maria är vår rutinerade och jordnära verksamhetskonsult med glimten i ögat. Skogen ligger henne varmt om hjärtat och det är där hon hämtar inspiration och kraft.

Kontakta oss för managering till olika enheter av central IT-avdelning

Stefan Timbus

Småland

Stefan Timbus

Teamledare Produktivitet

+46 (0)36-440 54 46

E-post

Joakim Jonson 418

Borås

Joakim Jonson

Platsansvarig

+46 (0)33-550 01 21

E-post

Jan Lilljegren (2)

Göteborg

Jan Lilljegren

Platsansvarig

+46 (0)70-328 95 98

E-post

Jonas Dahlin

Stockholm

Jonas Dahlin

Senior konsult

+46 (0)8-506 003 09

E-post

Vill du veta mer om vad vi gör och vad som är på gång?

Skriv upp dig här, så får du ta del av nyheter, tips och trix och inbjudningar.