20230330 Översiktsbild Handbolls VM 2023

Juniorkonsulter levererade proffsig kommunikation under Handbolls-VM

IT-infrastruktur och nätverksdesign

Simon Danielsson och Linus Berkemar pluggar just nu sitt tredje och sista år på utbildningen IT-infrastruktur och nätverksdesign vid Jönköping Tekniska Högskola. Men, dessa framåt ynglingar de sysslar med annat också, något som leder dom framåt mot en spännande karriär inom IT-branschen. 

Sommarjobb och extrajobb 

Simon började sommarjobba hos oss på INVID i mitten av juli 2022.  Något som utvecklades till ett extrajobb fr.o.m. slutet av augusti samma år. Fr.o.m. mitten av december anslöt även Linus till INVID under samma former.  

Vi talar om två studiekamrater som har mycket gemensamt. Det handlar om två unga begåvningar som verkligen går från klarhet till klarhet i sina juniora konsultroller.

174A6758

Skarpt projekt i internationell miljö 

Ett lysande exempel på detta var att de fick ta det operativa ansvaret för ett skarpt projekt, och detta redan under januari månad. Uppdraget var att säkerställa ett fungerande nätverk för internationella direktsändningar åt rapporterande journalister, från flera olika länder, under Handbolls VM: s matcher i Husqvarna Garden i Jönköping.  

HV71 Fastighet AB beställde detta projekt av INVID och gav därigenom Simon, Linus och några seniora konsultkollegor som stöttning, mandatet att genomföra projektet från start till mål. Detta via direktkontakt med den övergripande beställaren, som var Svenska handbollsförbundet.

Inga som helst livlinor

Det var ett projekt utan några som helst livlinor. Det fick helt enkelt inte förekomma några driftstörningar under matcherna. Allting bottnade i att skapa nya förutsättningar i en arena som egentligen inte är anpassad för just denna typ evenemang.

Projektets start och fortlöpande

Simon och Linus berättar stolt om hur projektet startade och fortlöpte. Hur det började med att de förkonfigurerade brandväggar utifrån initial dokumentation från Svenska handbollsförbundet inklusive förutsättningar, med tillhörande behov och utökade önskemål. 
 
Hur de bland annat jobbade på plats i arenan genom att installera brandväggar och switchar. Samt genomföra kabeldragning inklusive undangömmande av kablar fram till journalisternas arbetsplatser. I och med att det ofta var mycket personal på plats i arenan från TV- och radiobolag gällde det att planera i dessa moment i god tid, och på ett strukturerat sätt.

Dialoger med flera inblandade

Våra coming men berättade vidare hur de förde dialoger löpande med både HV71 och ansvariga inom Svensk handbollsförbundet via både telefon och mejl. För att stämma av om det hade tillkommit önskemål utifrån den inledande kravspecifikationsdokumentationen, om man var nöjda med statusen, och om man önskade någon mer konsultation.

Proaktivt och systematiskt

I och med att eventuella förändringar mestadels påverkade föregående konfigureringar innebar detta att våra juniora konsulter var tvungna att arbeta proaktivt, att hela tiden jobba systematiskt och genomföra avstämningar. Mycket lärorikt!

174A6772

Hög puls

Simon och Linus berättar vidare att det stundtals var hög puls under detta projekt. Inte minst inför premiärmatchen, den som spelades mellan de förväntade toppnationerna Kroatien och Egypten. Detta under en fredagskväll under bästa sändningstid, med massor av supporters på läktarna. För att inte tala om alla tittare och lyssnare världen över.

Kommunikation och nätverk - INVID Gruppen

Prickfritt från start till mål

I uppdraget ingick även jour och beredskap, om något skulle gå snett, vilket det lyckligtvis inte gjorde. Allt klaffade prickfritt från start till mål, ett härligt betyg för Linus och Simon.

Kundkommentar

HV71 Fastighet AB:s beställare för detta projekt, Pontus Seveli, känner sig mycket tillfreds. Han väljer att formulera sin upplevelse av INVIDs insats i allmänhet, och Simons och Linus arbeten i synnerhet, om detta projekt via följande kommentar; 
 
Jag och mina kollegor anser att dessa intensiva veckor kantades av ett mycket pålitligt och flexibelt samarbete med INVID. Arbetet var så väl förberett från INVIDs sida att allt flöt på precis som man önskade. Tack vare Simons, Linus och andras kollegor på INVIDs exemplariska insats, tog detta projekt inte någon tid från HV71:s övriga organisation,   
vilket var mycket uppskattat. Det var kvalitet rakt igenom, vi är mycket nöjda! 

Vi från INVIDs sida tackar HV71 Fastighets AB för förtroendet. Vi sammanfattar gärna resultatet med att Simon och Linus, trots sina unga åldrar, lyckades med att säkerställa proffsig kommunikation rakt igenom. Att inledande högskolestudier och praktik har banat vägen till mycket, exempelvis att genomföra ett skarpt konsultprojekt med internationell genomslagskraft! 
 
Snyggt jobbat grabbar, fortsätt så, lycka till!

 

Foto på Husqvarna Garden och Pontus Seveli: HV71

Bild Pontus Seveli (1)

Fler nyheter

2024-05-29

INVIDs strategiska satsning som lokalt förankrad IT-leverantör öppnar dörrar för nya IT-jobb i Borås!

Välkände IT-profilen Joakim Jonson, med ca 30 års erfarenhet av att arbeta på Boråsmarknaden, tar anställning på INVID som platsansvarig för att leda företagets satsning från ett nyetablerat kontor.
2024-05-22

Träffa INVID på tillväxtdagen i Västervik!

Den 4/6 äger Tillväxtdagen i Västervik rum, och självklart är vi på INVID på plats! Träffa oss på denna spännande dag på Gränsö slott i Västervik.
2024-05-14

INVID fortsätter expandera i Västsverige

INVID: s storsatsning i Västsverige växer ännu mer. Vi har tidigare informerat om Platschef och försäljningschef Jan Liljegren och nio stycken välmeriterade IT-konsulter/säljare. Nu kan vi även informera om ytterligare två nya rekryteringar.

Vill du veta mer om vad vi gör och vad som är på gång?

Skriv upp dig här för något, eller några, av våra nyhetsbrev, så får du ta del av nyheter, tips och trix och inbjudningar.